Ο Πύργος, είναι ένα παραδοσιακό χωριό κτισμένο σ' ένα λόφο με εκπληκτική θέα.
Ιδιαίτερα γραφικό, με τα στενά δρομάκια του, το ενετικό καστέλι και τις πολυάριθμες εκκλησίες του, γοητεύει και κερδίζει την καρδιά τόσο του περαστικού ταξιδιώτη όσο και του μόνιμου κατοίκου του.
Είναι χτισμένο στο ψηλότερο σημείο του νησιού και είναι το πιο δροσερό στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Το μόνιμο αεράκι, κάνει αισθητή τη διαφορά θερμοκρασίας σε σχέση με τα άλλα χωριά, διαφορά που κυμαίνεται στους δύο βαθμούς.
Ο Πύργος βρίσκεται περίπου στο κέντρο του νησιού, με σχεδόν ίση χιλιομετρική απόσταση από την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα, το λιμάνι, το αεροδρόμιο και τις όμορφες παραλίες του Περίβολου, της Κόκκινης Παραλίας και του Καμαρίου.
Σε απόσταση δέκα λεπτών με τα πόδια, μπορεί κανείς να χαρεί την εκπληκτική θέα της καλντέρας πίνοντας έναν καφέ η δοκιμάζοντας μία ποικιλία κρασιών στον Συνεταιρισμό Παραγωγών του νησιού. Εκεί, μπορεί κανείς να προμηθευτεί μεγάλη ποικιλία τοπικών προϊόντων του νησιού.
Ο Πύργος έχει ελάχιστα σε αριθμό καταλύματα, υψηλών προδιαγραφών που απευθύνονται αντίστοιχα σε επισκέπτες υψηλών απαιτήσεων.
Στο χωριό, οι ταβέρνες Μύθος, Πέρασμα, Καλλίστη και Πύργος καλύπτουν τις γαστρονομικές επιθυμίες των φιλοξενουμένων. Ακόμη επάνω στο καστέλι, στο φημισμένο καφέ του Franco, μπορεί κανείς να απολαύσει το ποτό του, θαυμάζοντας τη δύση του ηλίου βλέποντας πανοραμικά το νησί υπό τους ήχους κλασικής μουσικής.
Στον Πύργο υπάρχει ιατρική κάλυψη και φαρμακείο ανοικτό σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας.
Το χωριό μας, ο Πύργος, θεωρείται το γραφικότερο χωριό της Σαντορίνης και φημίζεται για τη δροσιά του, τον αυθεντικό του χαρακτήρα, την ποιότητα και την ομορφιά του.

Ανθέα


Παραδοσιακοί Ξενώνες Αρχοντικού

Πύργος, Σαντορίνη
Υπόψιν : Μαρία Κοεμτζοπούλου Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 6832970 22860 31852 6944 345777 e-mail:info@santorini-anthea.gr

Φόρμα Επικοινωνίας / Κράτησης

Το μήνυμα εστάλη! Θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.
Όνομα*
e-mail*
Τηλέφωνο
Ημ/νία Άφιξης*
Ημ/νία Αναχώρησης*
Άτομα
Μήνυμα*

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία μόνο σε περίπτωση κράτησης.

Δεχόμαστε τις παρακάτω πιστωτικές κάρτες:

Εξουσιοδοτώ την επιχείρηση ΚΟΕΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΚΑ-ΑΝΘΕΑ, να εισπράξει από την πιστωτική μου κάρτα:
Αριθμός πιστωτικής
Όνομα στην κάρτα
CVC
Λήξη
Ποσό
που αφορά προκαταβολή για διαμονή από:
Άφιξη*
μέχρι:
Αναχώρηση*